Lyt til artiklen:

Dieseltyv snuppet af grusgravejer

00:00
Hastighed: ???x
01:26

Abonnementsartikel

En grusgrav i Thy har gentagne gange fået stjålet diesel fra maskinerne, men det er forhåbentlig slut nu, efter ejeren sammen med sin kæreste har taget en af tyvene på fersk gerning.

Antallet af dieseltyverier har i en længere periode været dalende, men med brændstofprisernes himmelflugt er incitamentet for tyveknægtene ikke blevet mindre.

Indehaveren af Skovsted Grusgrav ved Thisted, Henrik Thomsen, har på det seneste haft mistanke om dieseltyveri fra maskiner på to pladser, hvilket fik ham til at sætte videoovervågninger op. Det bekræftede mistanken.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det skriver Nordjyske

Henrik Thomsen fik derefter kæresten og hendes søn til at hjælpe med at holde vagt i grusgraven om natten. De gav det en uge.

Tyv fik nem adgang til traktor med diesel

Se også:

Tyv fik nem adgang til traktor med diesel

De skulle dog ikke holde sig kaffekørende til andet end tredjenatten, før der var gevinst. Natten til mandag i denne uge fik de fat i en 24-årig thybo på dieseljagt, som de tilbageholdt uden dramatik til politiet kom frem. Den unge mand indrømmede overfor Henrik Thomsen, at han og to andre havde været på rov i grusgraven to gange ugen før.

- Han var en flink, snakkesalig gut. Han prøvede ikke at stikke af. Han vidste godt, at fælden var klappet, siger Henrik Thomsen til Nordjyske.

Politiet oplyser til mediet, at der muligvis er en sammenhæng mellem dieseltyverierne i grusgraven og et dieseltyveri på 3500 liter fra Hillerslev Kalkværk, der ligger få kilometer fra Skovsted Grusgrav.