Lyt til artiklen:

Nordhavnstunnellen kan blive markant dyrere

00:00
Hastighed: ???x
01:55

Abonnementsartikel

Tilbuddene fra de prækvalificerede aktører på projektet ligger alle højere end den anslåede pris i udbuddet på to milliarder kroner.

Med det laveste bud på 585 millioner kroner oven i den anslåede pris er der udsigt til, at konstruktionen af Nordhavnstunnellen under Svanemøllebugten i København kan blive markant dyrere.

Det skriver Licitationen

Artiklen fortsætter efter annoncen

Buddet er næsten 30 procent over den anslåede pris i udbuddet på to milliarder kroner. De øvrige tre bud er endnu højere og ligger mellem 50 procent og 75 procent over den anslåede værdi.

Det viser priserne, som Vejdirektoratet fik i juni, og som Licitationen - Byggeriets Dagblad har efterspurgt og fået tilsendt.

Priserne kommer fra et felt af både danske og udenlandske entreprenører og rådgivere, som blev prækvalificeret i februar i år.

Næste skridt

Som bygherre på projektet kan Vejdirektoratet tage en beslutning om at indgå enterprisekontrakt ud fra tilbuddene eller vælge at gå i forhandling med entreprenørerne for eksempelvis at få prisen ned.

Som det er nu, er Vejdirektoratet ved at vurdere, hvad næste skridt er, oplyser projektchef hos Vejdirektoratet for Større Anlæg, Silas Christian Nørager, i en mail til Licitationen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Godt i gang med forberedelser til Nordhavnstunnel

Se også:

Godt i gang med forberedelser til Nordhavnstunnel

Projektchefen peger på markedssituationen som årsag til, at prisen er højere end værdien i udbuddet.

Såfremt det ender i forhandlinger, er forventningen, at en kontrakt kan blive indgået i begyndelsen af næste år. Det har Vejdirektoratet meldt ud tidligere i år.

Munck lægger sidste hånd på erstatningshavn

Se også:

Munck lægger sidste hånd på erstatningshavn

Som en del af projektet anlægger Vejdirektoratet også en midlertidig erstatningshavn ved Færgehavn Nord, hvor cirka halvdelen af de omkring 1500 både i Svanemølle Havn skal flytte til.

Nordhavnstunellen bliver en 1,4 kilometer lang cut and cover-tunnel i forlængelse af Nordhavnsvej tunnelen videre til Nordhavn.

Forventningen er, at tunnelen kan åbne i slutningen af 2027.