Lyt til artiklen:

Fejemaskine til de store arealer

00:00
Hastighed: ???x
01:31

Abonnementsartikel

KT Maskiner præsenterer i denne uge på Agromek Tuchels nye Sweep-model. De to parter kan samtidig fejre 20 års samarbejde.

Den tyske producent af blandt andet fejemaskiner, Tuchel Maschinenbau, har lanceret en ny storebror i Sweep-serien - Tuchel Sweep Profi Gigant 920.

- Skal man have noget fra hånden i for eksempel grusgrave, på havnearealer eller i lufthavne er den et rigtig godt valg, fortæller indehaver Poul Andresen, KT Maskiner i Gråsten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Modellen havde verdenspremiere på Bauma for lidt over en måned siden, og så lykkedes det os at få den her til Danmark efterfølgende, så KT Maskiner nu kan vise den frem på Agromek.

- Modellen har en fejebredde på 320 cm - og findes endda op til 350 cm. Den er monteret med sidebørste, 400 liters vandtanke til støvbinding samt en 1250 liter stor opsamlingskasse, fortæller Poul Andresen.

Modellen vejer 3,2 tons, og af den grund kræver det en traktor eller gummiged af en vis størrelse at arbejde med Tuchel Sweep Profi Gigant 920.

- Det skal være en ged på 15 tons eller mere, siger Poul Andresen som tilføjer, at fejemaskinen med det monterede udstyr koster omkring 320.000 kroner.

På første Agromek-dag tirsdag besøgte Tuchel-direktør Dennis Schürmann KT Maskiners stand, dels for at fortæller besøgende om den nye maskine og de andre Tuchel-produkter, dels for at fejre, at det i år er 20 år siden, Tuchel Maschinenbau og KT Maskiner indledte deres samarbejde.