Lyt til artiklen:

NCC's Microhold bringer vejene i stand efter våd vinter

00:00
Hastighed: ???x
02:19

Abonnementsartikel

Frosten og det våde vejr slider på belægningerne og skaber store huller i vejene. Denne vinter er ingen undtagelse, og derfor er NCC's lokale asfalthold - Microholdet - trukket i arbejdstøjet for at udbedre skaderne.

Selvom vintervejret indtil videre har vist sig fra sin milde side, har det alligevel sat sine tydelige spor på de danske veje. Det er nemlig ikke blot frost og sne, der slider på belægningerne og forårsager grimme huller i kørebanen - også store mængder regn giver anledning til slaghuller.

- Der gælder de samme principper ved vådt og køligt vejr som ved frost og sne. Hvis slidlagene er ved at være brugt op, kan vintervejret give huller, som forringer trafiksikkerheden og er skyld i skader på køretøjer, siger Kasper Højgård Johansen, som er Operation Manager i NCC's asfaltafdeling.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Slaghuller dannes typisk ved, at trafikken kører asfaltbelægningen i stykker, fordi det våde og kølige vejr gør belægningen ekstra sårbar. Små slaghuller kan meget hurtigt eskalere og forårsage store og kostbare reparationer på asfaltbelægningerne. Derfor handler det om at få lappet slaghullerne gennem vinteren og først på foråret, så man stopper nedtrængningen af overfladevand, der skader både asfalten og vejkassen.

Effektiv løsning på skaderne

Der er heldigvis råd for at minimere skaderne og gøre vores veje farbare, trafiksikre og ikke mindst økonomisk rentable.

NCC har udviklet konceptet "Microholdet," som er en række små, kørende asfalthold på hver to mand, der er specialister i at løse mindre asfaltopgaver for både kommuner, mindre virksomheder og private.

rich-media-2
"Stor ekspertise til lille entreprise" er mottoet for Microholdet. Foto: NCC.

Under mottoet "Stor ekspertise til lille entreprise" tilbyder NCC's Microhold en hurtig service, der blandt andet kan hjælpe kunder med løbende at lappe huller i asfalten. Microholdene modtager kundernes ordrer direkte i deres mobilopkoblede biler og kan derfor straks rykke ud og reparere de udsatte steder, så omkostninger og gener minimeres ved en senere udskiftning af slidlaget.

- Vi har Microhold rundt i hele landet. På den måde er vi altid tæt på vores kunder og kan tilbyde dem en effektiv løsning til en fornuftig pris. Alle vores Microholdsbiler er udstyret med blandt andet en asfaltvarmekasse, komprimeringsmateriel, emulsionssprøjteudstyr og diverse håndgrej. På den måde kan vi hurtigt komme hullerne til livs, siger Kasper Højgård Johansen.