Lyt til artiklen:

Nu bliver grovsorteringen grønnere hos Norrecco

00:00
Hastighed: ???x
02:04

Abonnementsartikel

TNS IMEX har netop leveret den første spritnye elektriske grovsorterer fra Keestrack.

Norrecco i Aarhus tager et nyt skridt i den uendelige march mod en mere bæredygtig produktion. Denne gang med en helt nyudviklet elektrisk udgave af grovsortereren Keestrack K5e, nemlig Keestrack K5e ZERO.

Maskinen er den første ZERO-model, som leveres fra den danske Keestrack-importør TNS IMEX.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Da Keestrack introducerede elektriske drivliner tilbage i 2012 var disse med indbygget diesel/generator-sæt i tilfælde af, at der ikke er net eller ekstern el-tilslutning til rådighed.

Hele programmet elektrisk

I dag har Keestrack ZERO maskiner uden nogen påbygget eller integreret forbrændingsmotor. Elektriske motorer driver det meste af det mobile knuse- og sigteudstyr samt de nødvendige hydrauliske systemer som f.eks. en hydraulikpumpe, der bruges til at føde cylindrene til foldefunktion på transportbånd og fødekassen sider, når maskinen skal pakkes samen for transport.

- I dag er elektriske drivsystemer de grønneste og mest effektive mulighed på markedet, da det er meget mere effektivt end konventionelle hydrauliske systemer, fortæller direktør Thomas Sørensen, TNS IMEX.

Store besparelser

Sammenlignet med konventionelle dieselhydrauliske enheder sparer dieselelektrisk drevne anlæg op til 40 procent brændstof. Men arbejdes der i produktionstog med flere enheder efter hinanden - og hvor de alle er tilsluttet samme generatoranlæg - kan brændstofforbruget endda falde med 70 procent, når hybridsigterne og stakke transportørerne får strøm direkte fra en opstrøms eller nedstrøms diesel-elektrisk knuser.

Ved tilslutning til nettet er besparelserne endnu større - afhængigt af den lokale elpris - da driftsomkostninger og vedligeholdelsesomkostninger vil falde betydeligt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er meget tilfredse med både servicen fra TNS Imex og med maskinen. Måden den kan styres på fra fjernbetjeningen i læssemaskinen spare rigtig meget tomgangstid/tomkørsel i forehold til den gamle maskine, så alt i alt er vi glade, siger forretningschef Peter Krarup fra Norrecco.