Lyt til artiklen:

Inflation kostede på bundlinjen for Aarhus-entreprenør

00:00
Hastighed: ???x
02:22

Abonnementsartikel

Trods en rekordstor omsætning, måtte Raundahl & Moesby se en kraftig reduktion af overskuddet i forhold til sidste år.

Totalentreprenøren Raundahl & Moesby A/S kom gennem regnskabsåret 2023 med en rekordomsætning på 1,885 milliarder kroner mod godt 1,7 milliarder året før.

Men bundlinjen kunne ikke følge med. Særligt på grund af den høje inflation endte resultatet før skat på knap 30 millioner kroner mod næsten 87 millioner året før.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Årets resultat blev på godt 35 millioner kroner, hvilket selskabet kalder acceptabelt markedsforholdene taget i betragtning.

- Vi har haft et højt aktivitetsniveau i det forløbne år, men har afsluttet flere sager, hvor det økonomiske resultat allerede under indkøbene af underentrepriserne blev udhulet af inflationen. I det forløbne år blev disse sager yderligere udfordret af højere finansieringsomkostninger på grund af stigende renter. De omhandlede sager har derfor bidraget med omsætning i 2023, men kun i ringe grad med indtægter, fortæller CEO Carsten Raundahl i en pressemeddelelse.

Direktøren uddyber, at det vigtigste dog er, at byggerierne er blevet afleveret til tiden og i et højt kvalitetsniveau.

- Så vi har bekræftet overfor vores bygherrer, at vi ikke slækker på vores høje standard, selvom økonomien kommer under pres, fastslår han.

Højere forventning til 2024

De projekter som Raundahl & Moesby bygger på nu, holder de forventede økonomiske rammer, hvilket bidrager til de højere forventninger til resultatet i 2024. Man forventer en fordobling af resultatet i indeværende år med en omsætning, der vil være 10-15 procent lavere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Forventningen om lavere omsætning skyldes den generelle afmatning i markedet, men betyder også at virksomheden har kapacitet til at tage flere sager ind i det kommende år.

- Året 2023 blev i øvrigt brugt på yderligere at styrke vores bæredygtige profil, og vi har eksempelvis opnået værdifuld knowhow inden for EU taksonomien, som allerede er en del af aftalegrundlaget i 3 af de projekter, som er blevet igangsat i det seneste år, tilføjer Carsten Raundahl.