Abonnementsartikel

Danske Kloakmestre og deres sponsorer vil have større fokus på Danmarks bedste kloakarbejdere.

For første gang bliver Danmarksmesterskaberne i kloakarbejde placeret lige midt i udstillingsområdet, når Kloakmessen 2014 løber af stablen den 23.-24. januar.

Det er flytningen af messen til store, professionelle rammer i Messe C Fredericia, som gør det muligt at hive DM "ind fra kulden" til placeringen midt i den 4000 kvadratmeter store messehal.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Når DM har været placeret for sig selv i et telt, er det langt fra alle besøgende, der er nået forbi og kigge. Nu kan alle uden problemer følge med, og det vil naturligvis skærpe tilskuerinteressen markant, vurderer Mogens Hansen, bestyrelsesmedlem i Danske Kloakmestre.

- Det lægger selvfølgelig også et lille ekstra pres på DM-deltagerne, tilføjer han med et smil.

Æren, stoltheden og CV'et

I de ti bokse eller "sandkasser" i konkurrenceområdet dystes der i tre kategorier: Elever, rørlæggere og kloakmestre. Og der er meget mere end bare præmier og diplomer på højkant, fortæller Mogens Hansen:

- Det er æren og den faglige stolthed, der er i spil, så folk går op i det med liv og sjæl. Og så er det jo også godt at have på sit CV, at man har deltaget og måske endda klaret sig godt i DM, påpeger han.

Blandt sponsorerne til DM er plastrørsproducenten Wavin, som også deltager som udstiller på Kloakmessen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har selv et trænings- og uddannelsescenter i Hammel og går i det hele taget meget op i uddannelse og kvalitet i arbejdet, så det er naturligt for os at støtte op om DM, siger produkt- og marketingchef Henning Nykjær Stabell.