Abonnementsartikel

JN Gravning har købt en 11 tons Wacker Neuson EW100.

Jakob Edelmark fra JN Gravning har i en periode kørt med en ældre Neuson gravemaskine på hjul, og både han og mesteren Jonas Nielsen blev så begejstrede for konceptet, at Jonas Nielsen har købt en ny EW100. Det fortæller Wacker Neuson A/S i en pressemeddelelse.

- Vi har også en bæltegravemaskine, men fordelen ved denne er, at den kan komme hurtigt rundt på pladsen og løse mange opgaver, den kan køre uden at lave skader specielt i den fase, hvor der er lagt stabilgrus eller belægning, og så har vi også en del opgaver ved veje, hvor den kan arbejde uden at beskadige underlaget, siger Jonas Nielsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Forbedret hydraulik

JN Gravning har kørt med maskinen siden det tidlige forår, og det lader til, at Jonas Nielsen har fået sine forventninger indfriet.

- Vi har opnået den ønskede fleksibilitet, og jeg synes også, den klarer sig godt ved større læssearbejder og de gravearbejder, der forekommer på en byggeplads, siger Jonas Nielsen, og maskinfører Jakob Edelmark føjer til, at hydraulikken er forbedret markant i forhold til den Neuson-maskine, som han kørte med i en periode.

- Jeg er rigtig glad for den nye maskine. Hydraulikken er forbedret væsentligt, og så har den fået en ny motor. Samtidig synes jeg, at det er en rigtig god arbejdsplads, siger han.

- Jeg oplever klart, at det er en type maskine, som mange savner. Jeg hjælper ofte entreprenører på pladsen eksempelvis med at tømme lastbiler eller andre forefaldende opgaver, fordi jeg er så fleksibel og samtidig har stor løftekraft, lyder det fra Jakob Edelmark.

Servicevenlig

JN Gravninger er etableret i Præstø af Jonas Nielsen i 2004, og han har i dag syv medarbejdere. Firmaet har primært mindre maskiner og fungerer fortrinsvis som underentreprenør på opgaver i Hovedstadsområdet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

EW100 kan køre op til 40 kilometer i timen på landevej og dermed transportere sig selv hurtigt rundt fra plads til plads. Den har et nyudviklet ECO-mode, som giver besparelser i brændstofforbruget på op til 20 procent. Wacker Neuson fortæller, at selv om maskinen er kompakt konstrueret, er den særdeles servicevenlig blandt andet i kraft af en tiltbar kabine, som giver uhindret adgang til diverse filtre samt køleanlæg.