Abonnementsartikel

Der er blandt andet GPS på skoleskemaet i hovedkvarteret i Horsens, hvor kursisterne kan teste maskinstyring i en simulator, inden det går løs for alvor.

Sitech Danmark A/S har etableret sit eget akademi på hovedkontoret i Horsens, hvor kursisterne fremover skal lære om landmålingsudstyr, maskinstyringssystemer og datahåndtering.

Sitech Academy's faciliteter tæller blandt andet en simulator, hvor kursisterne kan prøve kræfter med Trimble's maskinstyring. Når de er blevet fortrolige med teknologien, kan de afprøve deres nye viden i praksis uden for på træningsområdet på en minigraver. Gravemaskinen er udstyret med såvel maskinstyringssystemet Trimble GCS900 som det helt nye Trimble Earthworks.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har ikke blot professionaliseret vores fysiske kursusrammer, vi har også opgraderet på kursusindhold. Hvor vi før har tilbudt tre forskellige basiskurser pr. målgruppe, går vi skridtet videre og tilbyder skræddersyede kurser ud fra den enkelte kundes behov, fortæller teknisk supporter og akademileder Lasse Hanberg.

Hvor vi før har tilbudt tre forskellige basiskurser pr. målgruppe, går vi skridtet videre og tilbyder skræddersyede kurser ud fra den enkelte kundes behov.

Akademileder Lasse Hanberg

Sitech Danmark

Nye faggrupper

Hvor det tidligere har været landmålere og maskinførere, der i antal har domineret kurserne, er der nu også tilgang fra andre målgrupper, bl.a. formænd og ingeniører fra entreprenørfirmaer. et er data, entreprenørfirmaerne arbejder med på software-platformen Business Center (BC) - Heavy Construction Edition (HCE).

Emnet datahåndtering fylder således mere og mere på Sitech Academy. Lasse Hanberg forklarer, at BC-HCE sikrer en effektiv håndtering af data til alle de forskellige brugere på byggepladsen, bl.a. landmålere, formænd og maskinførere. Derudover tillader løsningen flere brugere at arbejde med samme design og data, hvilket øger sikkerheden for, at der arbejdes med opdaterede data i alle led af processen - og vel at mærke også på alle maskiner.

- Ved brug af BC-HCE kan entreprenørfirmaet importere, gennemgå og analysere det digitale design og information og derefter nemt tildele, styre og spore denne information gennem hele arbejdsforløbet på et anlægsprojekt. Og det er bl.a. på dette område, at vi forventer en stigning i skræddersyede kurser, påpeger Lasse Hanberg.