Abonnementsartikel

Parterne indgår et strategisk partnerskab, som over de kommende fem år skal bidrage til TDC NET's ambitiøse plan om at udbygge fibernettet.

Udbygning af fibernettet er et strategisk vigtigt område for TDC NET, og forud for underskrivningen af partnerskabsaftalen har parterne i 2019 arbejdet sammen om udbygning af fiber i Brønshøj og Køge.

- Vores fiberudrulning er hurtigt kommet op i fart, og med det nye partnerskab med NCC kommer vi endnu hurtigere frem i de kommende år, siger Christian Duer, EVP, Fiberfactory & Onsite hos TDC NET.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det strategiske partnerskab er en ny måde at samarbejde på, og det har krævet tid, dialog og tillid parterne imellem at komme i hus med den.

- Vi har arbejdet os frem til en rigtig god aftale for begge parter. Partnerskabsaftalen er en spændende og anderledes måde at arbejde sammen på, fordi det er ikke "dem og os", men "vi", som i fællesskab planlægger og udfører arbejdet, siger områdedirektør i NCC Civil Engineerings forsyningsdivision, Kim Høgh Thomsen.

Fiber til en million husstande

NCC i er i gang med at opbygge organisationen til arbejdet, så den passer med den fælles målsætning, som kræver, at der oprustes en del for at kunne udføre arbejdet, idet det forventes, at der skal graves over 300 km. allerede i år.

Aftalen om partnerskabet betyder, at NCC i de kommende fem år vil levere maskiner og mandskab til gravearbejdet i forbindelse med TDC NET's strategi om at udrulle fiberforbindelser til 1 million husstande og erhvervsvirksomheder over hele Danmark. TDC NET vil selv stå for at udføre den tekniske tilslutning til fibernettet.