Abonnementsartikel

Flere spillere fra Meldgaard har været i aktion, og det har givet Gunnar Nielsen A/S en "kioskløsning".

Meldgaard Handel og Meldgaard Hydraulik har hver for sig været særdeles aktiv hos Gunnar Nielsen A/S i Aars, da de to Meldgaard-ejede selskaber har leveret nyt grej i form af en nyt Terex Finlay 693/+ mobilt sorteringsanlæg med stakkebånd samt nyt VEI-vejesystem med datatransmission.

Meldgaard Gruppen har ved disse behov god synergi, da man både kan være behjælpelig med behov omkring vejesystemer i meget bredt omfang, samt ved behov for sortering i ligeledes meget bredt omfang.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det nye Terex Finlay 693/+ sorteringsanlæg med stakkebånd er for Meldgaard Handel A/S en meget velkendt løsning, da det er et af de større sorteringsanlæg med et sigteareal på 6100 gange 1530 mm på både top og bund sold, egenvægten er på 34 tons, og der er en stor 174 HK-motor med ekstra hydraulikudtag. Det giver mulighed for at tilslutte et 32 gange 800 mm stakkebånd.

Via radiofjernbetjeningen er man i fuld kontrol over sorteringsanlægget, samtidig med at der er motorneddrosling ved tom fødekasse som i disse miljøtider er et vigtigt tiltag. Det betyder nemlig, at der ikke bruges mere diesel end højst nødvendigt. Stenplade for enden af tipristen gør også, at de store sten kommer længere væk fra fødekassen end ellers, og med hydraulisk skift af undersold og lynskift af top sold kan brugeren hurtigt agere ved behov for divergerende slutprodukter. Fødekassen er i øvrigt på 12 kubikmeter, og hovedbåndet kan lægges hydraulisk ned, så der er fri adgang til skift af sold, rengøring, service og så videre.

Kioskbasker

Meldgaard har til Gunnar Nielsens nye grusgrav leveret og opsat et vejesystem på en Volvo 220-gummihjulslæsser.

Systemet er koblet op med trådløs dataoverførsel, hvilket betyder, der mellem kontor og maskine er tovejskommunikation. Derfor er det slut med at bruge tid på manuelle vejesedler, og kontoret kan få minutter efter en lastbil har forladt grusgraven, se hvilket materiale der er afhentet, og hvor stor en mængde.

Systemet er leveret, så det kan udbygges til en kioskløsning. Kunder i grusgraven bestiller ved indkørsel via en tablet på en stander, hvor de også får kvitteringen efter læsning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Resultatet skal give større sikkerhed og mindre spildtid, da chaufføren ikke skal ind i læssemaskinen.