Whistlebloweren, som afslørede fundamentets tilstand under tårnet på Bryggens Bastion, har også fortalt kommunen om naboejedommene og peget på lignende problemer i de byggerier.

En ulykke kommer sjældent alene, lyder et gammelt ordsprog. Og for Bach Gruppen fra Viborg kunne det dårligt være mere sandt. Nu skriver Berlingske om, at naboejendommene til skandale-tårnet på Bryggens Bastion skal gås efter i sømmene.

Det skyldes, at den whistleblower, som i første omgang fik folk til at at reagere på sagen, også har advaret kommunen mod fundamenkonstruktionerne i naboejedommene. Som følge af den allerede verserende skandale er ejeren af etageejendommene, Heimstaden, gået i gang med at undersøge betonen for en sikkerheds skyld.

For Berlingske skriver ligeledes, at beboerne beretter om blandt andet vand i kældrene. Hvilket har også fået byggeekspert og professor ved Build på Aalborg Universitet, Michael Havbro Faber, til at stille spørgsmålstegn ved byggeriets integritet.

Hos Bach Gruppen vækker den nye historie ikke begejstring. Direktør Lene Christensen udtaler i en skriftlig kommentar til avisen:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Hos Bach Gruppen har vi opført ejendomme over hele Danmark i over 50 år. Der er intet unaturligt i, at man kan opleve revner i for eksempel vægsamlinger på nyt byggeri, og man kan på ingen måde konkludere, at det skulle være entydigt tegn på, at en bygning er usund. Det er useriøst at komme med sådan en påstand, lyder det.