Lyt til artiklen:

40.000 tons forurenet jord skal fjernes

00:00
Hastighed: ???x
01:25

I forbindelse med et byggemodningsprojekt i Valby har CG Jensen fået til opgave at opgrave og bortkøre 40.000 tons forurenet jord.

På det tidligere Grønttorv i Valby samarbejder CG Jensens to divisioner Jord & Kloak og Anlæg Vest om byggemodning på et stort nyt projekt kaldet Torveporten.

Projektet omfatter tre byggefelter, hvor der skal bygges kontorhus, kollegie og boliger. Bag projektet står et 50/50 joint venture mellem NREP og Balder. Byggefelterne til sammen udgør 18.000 kvadratmeter.

CG Jensens arbejder på stedet er fordelt på to forskellige entrepriser, hvoraf jord- & kloakarbejderne er de mest omfattende. Anlæg Vest har stået for etablering af byggegruben, som er færdigrammet, mens Jord & Kloak blandt andet udfører oprensning af forurenet jord og anlægger befæstede arealer.

40.000 tons forurenet jord

På byggefelterne har der ligget en tagpapfabrik, og derfor er jorden stærkt forurenet. Det betyder, at CG Jensen har fået til opgave at opgrave og bortkøre 40.000 tons jord.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Formand i Jord- & Kloak hos CG Jensen Rasmus Bach Petersen fortæller, at man er gået i gang med de forberedende arbejder og så småt er begyndt at bortkøre forurenet jord.

Jord- & Kloakdivisionen skal desuden udføre anlæg af hovedkloakledninger til alle tre byggefelter.