Lyt til artiklen:

Ny pladevibrator fra Engcon

00:00
Hastighed: ???x
01:38

Abonnementsartikel

Producenten klar med nyudviklet pladevibrator til gravemaskiner i størrelsen 12-26 tons. Den er udviklet til at blive anvendt under en tiltrotator.

Det bliver mere og mere almindeligt at bruge en pladevibrator sammen med en gravemaskine til at komprimere jord. Det betyder, at antallet af maskiner/redskaber kan mindskes og sikkerheden øges, da ingen behøver at opholde sig i en udgravning, der risikerer at falde sammen som følge af vibrationerne. Der skal ikke løftes nogen håndbetjente pladevibratorer med kæde eller løftestrop, og det øger sikkerheden på arbejdspladsen markant. Derudover bliver arbejdsområdet større, da det er muligt både at rotere og vippe pladevibratoren, så den følger jorden.

- Nu øger vi gravemaskinernes fleksibilitet, så maskinføreren kan tilte og rotere pladevibratoren. Udstyret gør det muligt at komprimere rundt om skråninger og brønde uden hele tiden at skulle ændre maskinens position. Det betyder, at gravemaskinen kan udføre flere typer arbejde, siger Johan Johansson, konstruktør og projektleder for den nye pladevibrator hos Engcon.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sparer tid og øger sikkerhed

Ligesom andre hydrauliske redskaber fra engcon er det automatiske EC-Oil hurtigskiftsystem standard på den nye pladevibrator PC6000. Det er endnu et skridt i det fortsatte arbejde med at udvikle redskaber med automatisk hurtigskiftsystem.

- Hydraulikken tilkobles automatisk med EC-Oil, hvilket betyder, at maskinføreren sparer tid og penge og øger sikkerheden ved ikke at skulle ud og til- og frakoble redskaber manuelt. Hvis det er regnfuldt, koldt og snedækket, øges komforten markant, fastslår Johan Johansson.