Lyt til artiklen:

QuickChange gør Lars' arbejdsdag mere effektiv og komfortabel

00:00
Hastighed: ???x
03:26

Abonnementsartikel

Når man skal skifte redskaber flere gange om dagen, er et hurtigskifte som QuickChange fra Rototilt guld værd. Det ved Lars "Hit" fra TC Anlæg i Odense.

En mere smidig hverdag, hvor både mandskab og maskiners kræfter bruges bedst muligt, er resultatet af at forsyne Lars Christian Hansens gravemaskine med QuickChange fra Rototilt.

Da Lars Christian Hansens arbejdsplads, TC Anlæg i Odense, investerede i en ny Hitachi 350-gravemaskine, og han fik mulighed for at være med til vælge ekstraudstyret, var han ikke i tvivl: Den nye maskine skulle udstyres med QuickChange fra Rototilt, da der var behov for 250 ltr./min. samtidig med flere styrebokse til blandt andet magnetventiler og maskinstyring.

Artiklen fortsætter efter annoncen

ARBEJDSPLADSEN: Volvo Entreprenørmaskiner A/S

Se også:

ARBEJDSPLADSEN: Volvo Entreprenørmaskiner A/S

I sit job som gravemaskinefører udfører Lars Christian Hansen - til daglig kaldet Lars Hit - blandt andet alt jord- og kloakarbejde. Han er næsten født ind i branchen, for hans far var entreprenør, så han er opvokset med maskiner, som han siger.

Værktøjsskift på under ét minut

Lars Christian Hansen valgte QuickChange, fordi han i forvejen kørte med Rototilt. Han havde på messer set, hvilken forskel QuickChange ville kunne gøre for hans arbejdsdag.

- Vi sparer virkelig meget tid. Før jeg fik QuickChange, brugte jeg tre kvarter, når jeg skulle skifte redskab på gravemaskinen. I den tid kunne de to mand, jeg har gående bag maskinen, ikke lave noget.

rich-media-3
Den nye maskine er en Hitachi 350. Pressefoto.

- Med QuickChange tager det måske under et minut at skifte fra eksempelvis skovl og tiltrotator til en spunshammer er sat på. Det betyder noget, når jeg på nogle opgaver skal skifte redskab op til seks gange på en arbejdsdag.

- QuickChange er en meget nemmere måde at bruge forskellige redskaber, der kræver olie. Det kan være kost eller stamper med videre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mere olie til rådighed

Lars Christian Hansen arbejder en del med spunshammer, og her kan han tydeligt mærke, at QuickChange gør en forskel med adgang til mere olie, ingen slanger og hurtigere skift.

- QuickChange fra Rototilt giver mere olie til rådighed end andre typer, så derfor kan gravemaskinen udnytte sin kraft bedre, mener han.

- Mere olie til rådighed betyder derfor, at jeg kan udnytte redskaberne bedre.

Større komfort for føreren

En ting er tidsbesparelsen og effektiviteten, noget andet er det, man bedst kan beskrive som komforten og sikkerheden for føreren.

HM Entreprenør køber stort ind af Liebherr - igen

Se også:

HM Entreprenør køber stort ind af Liebherr - igen

- Jeg er ikke helt ung længere, så det der med at kravle ud og ind af et førerhus mange gange hver dag for at stå ude i al slags vejr fra sol og hede til blæst og regn og skifte redskaber, mens man bliver fedtet ind i olie af at sætte hydrauliske slanger af og på - det slider på kroppen, og hele førerhuset bliver pløret til, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg kan huske en opgave på en havn, lige inden vi fik QuickChange. Da var jeg ude og inde af førerhuset seks gange i løbet af arbejdsdagen. Det føltes som om, jeg brugte hele dagen på det.

For det meste arbejder han med en 37,5 tons Hitachi.

- Man kommer til at kende sin maskine. Man ved lige, hvor de forskellige knapper sidder, og hvordan man skal skifte redskaberne. Hos TC Anlæg har vi syv gravemaskiner fra 8 til 37,5 tons, og de er alle lidt forskellige at køre i.