Abonnementsartikel

Hollandske D-TEC rykker ind i Scantrucks sortiment med 29 nye bud på sortérgrabbe.

Det sker med manér, når den hollandske producent af sortér- og nedbrydningsgrabbe D-TEC rykker ind på det danske marked.

Hollænderne er nu på listen over leverandører til Scantruck A/S med hovedkvarter i Skive og sjællandsk salgs- og servicecenter i Ringsted. Dermed har Scantruck med ét hug udvidet tilbehørslisten med ikke færre end 29 nye grabbe.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- D-TEC har grabbe til gravemaskiner fra 0,7 til 50 tons. Og inden for alle størrelser er der flere typer. 15 af grabbene er med rotation og 14 er uden, fortæller indkøbschef Jesper Holst hos Scantruck.

To hydraulikmotorer

Hvor standarden for sortérgrabbe er en enkelt hydraulikmotor, skiller D-TEC sig ud med 360 graders rotation med to hydraulikmotorer på ikke færre end ni af grabbene.

Nemlig sortérgrabbe i produktserierne RSG3, RSG4 og RSG5. I praksis vil det sige grabbe til gravemaskiner allerede fra 10 tons og op til 50.

I dimensioner spænder programmet fra 300 til 1300 mm i grab-bredde. Når grabbene åbnes, gaber de over materialer fra 650 til 2300 mm.

Velegnede til udlejning

Foruden de to hydraulikmotorer på en række af grabbene, har den hollandske fabrik også forsynet hele serien med induktionshærdede bolte.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Grabbene har vendbare skær, og da der anvendes komponenter af høj kvalitet, er grabbene også velegnede til udlejning, siger Jesper Holst.

Sortérgrabbene anvendes typisk til sortering af byggeaffald og beton, nedbrydning, genbrug og affaldssortering.