Abonnementsartikel

Byggeriet af Fjordforbindelsen Frederikssund når nu endnu en stor milepæl. På mandag ankommer de første elementer til brodækket. De vejer hver mellem 99 og 113 ton og skal fragtes fra Frederiksværk til Frederikssund på specialtransporter.

Mandag 5. marts klokken cirka 9.00 forlader det første broelement Frederiksværk Havn med retning mod Frederikssund på en ekstra lang lastbil.

Ruten for transporterne er fra Frederiksværk Havn via rute 16/Hundestedvej/Hillerødvej til Lille Kregme, og derfra ad Frederikssundsvej/Rute 211 til den nye adgangsvej til Fjordforbindelsen syd for jernbanen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det bliver noget af et syn. Lastbilen er cirka 30 meter lang og skal fragte et ekstremt stort og tungt element. Vi kommer til at genere trafikken på ruten, fordi lastbilen kører langsomt. Vi har flyttet skilte for at få plads, og den første tur skal vise, om vi har fået rykket nok rundt på vejudstyret, siger Henrik Vincentsen, projektchef i Vejdirektoratet.

Brodækket på Fjordforbindelsen kommer til at bestå af i alt 492 elementer, så vi skal altså gentage disse transporter 492 gange over det kommende år.

Projektchef Henrik Vincentsen

Vejdirektoratet

- Den sværeste del på ruten bliver turen gennem rundkørslerne på strækningen. Her skal transporterne helt ned i fart, og trafikken standses af følgebiler, siger Henrik Vincentsen.

Transporterne må køre med en hastighed på maksimalt 45 kilometer i timen, når de er fuldt lastet.

Den forventede ankomst for den første lastbil til byggepladsen i Frederikssund er klokken cirka 10.30 efter en køretur på omkring halvanden time.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Brodækket på Fjordforbindelsen kommer til at bestå af i alt 492 elementer, så vi skal altså gentage disse transporter 492 gange over det kommende år. På mandag nøjes vi med de to første transporter, siger Henrik Vincentsen.

Mandag den 5. marts ankommer i alt 12 brodæk-elementer til Frederiksværk Havn. På dagen vil de første to elementer blive fragtet til byggepladsen i Frederikssund. De resterende elementer vil i løbet af uge 10 blive fragtet til byggepladsen med to-tre daglige transporter.