Abonnementsartikel

Entreprenørfirmaet Dan Jord A/S fornyer maskinparken med to Hitachi.

Anlægsentreprenøren Dan Jord A/S fra Risskov ved Aarhus har investeret i nye maskiner, som fremover skal bruges til at løse en bred vifte af opgaver. Helt konkret er der tale om to nye Hitachi gravemaskiner, ZX250LC og ZX350 LC, fra Zaxis-5 serien.

- Maskinerne skal primært køre for vores anlægssektion, hvor vi blandt andet arbejder med veje, jordflytninger og kloakering, fortæller direktør Stef Heykoop i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Men i praksis "lånes" både maskiner og folk ud til vores forsyningssektions-opgaver med fjernvarme, vandledninger og kabler, samt til anlægsgartner- og brolæggersektionen, hvor vi leverer samlede løsninger med al finish og efterfølgende pleje, fortsætter han.

En grundig vurdering

Netop den faglige bredde oplever virksomheden som en klar styrke i markedet, og det stiller igen krav til de maskiner, der investeres i.

- Vi foretager en grundig, samlet bedømmelse af flere mærker, og her er maskinførernes mening, for eksempel om hydraulikken, naturligvis vigtig. Det er jo deres daglige arbejdsplads, så de prøver maskinerne og er en del af beslutningsprocessen. Her ser vi foruden selve investeringen på arbejdsmiljøet, kørekomforten, brændstofforbruget og driftsøkonomien i øvrigt med service og vedligeholdelse, hvor vi har egen mekaniker. Han vurderer, hvad det kræver at passe den enkelte maskine, siger Stef Heykoop.

Maskinførerne er på banen

Hos Dan Jord A/S er maskinførerne i mere end én forstand på banen, for virksomheden har i de senere år omlagt og renoveret græstæpperne med blandt andet varmeanlæg på en hel række fodboldstadions i Superligaen og 1. Division.

- Vi er blevet specialister på dette område, og har et erfarent sjak, som kan ordne et stadion på 7-8 uger. Den gamle græsbane fjernes, der graves 50-60 centimeter af, og derefter bygges den nye bane op med 2-3 lag, varmerør i, plus rullegræs på toppen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Førerne af de to nye Hitachi er i øvrigt far og søn - og gravemaskinerne har løst deres første opgaver i Låsby mellem Aarhus og Silkeborg.