Abonnementsartikel

Endnu er kontrakterne ikke underskrevet, men Odense Letbane har sat navn på de foretrukne bydere til blandt andet anlæggelsen af skinner og master. Syv mindre entrepriser på vej i udbud.

Den kommende letbane i Odense skal anlægges af det spanske entreprenørfirma Comsa S.A.U. Odense Letbane har netop offentliggjort navnene på de foretrukne bydere til henholdsvis transportsystemet og letbanevognene. Sidstnævnte opgave løses med tyske Stadler Pankow GmbH, mens anlæggelsen af skinner, master, køreledninger og stationer samt det store vedligeholdelsescenter i det sydlige Odense er lagt i hænderne på Comsa S.A.U.

Kontrakterne mangler endnu at blive godkendt af staten, regionen og kommunen, før de kan underskrives formentlig om godt en måneds tid.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Flere udbud

Letbanen i Odense vil bestå af 14,5 km letbane med 26 stationer. Forud for anlæggelsen af transportsystemet skal der flyttes veje, fortove og cykelstier på det meste af de 14,5 km - det såkaldte Civil Works (CW) arbejde.

Dette arbejde er delt op i syv mindre entrepriser, som vil blive udbudt over de kommende to år. Den første CW-kontrakt har været i udbud og er klar til snarlig underskrivelse. Her kom prisen ind lidt under budget.

- At det er muligt at bygge den fulde letbane, vækker tilfredshed hos os. Det er ganske vist med brug af en del af reserverne, hvilket bidragsyderne nu skal forholde sig til. Men vi kunne også være havnet der, hvor det ville være umuligt at få pengene til at række til en fuld letbane, for sådan så det ud efter de første priser, siger en lettet Mogens Hagelskær, administrerende direktør i Odense Letbane.

Infrastruktur flyttes

I de kommende uger vil staten, kommunen og regionen som bidragsydere forholde sig til tilbuddet fra de af Odense Letbane indstillede entreprenører.

Arbejdet med at anlægge transportsystemet vil efter planen begynde i slutningen af året. Forinden skal entreprenøren detaildesigne og detailplanlægge udførelsen af arbejdet. Men odenseanerne vil ikke opleve stilstand i arbejdet i gaderne, for dels er ledningsflytningerne fortsat i gang, og dels begynder arbejdet med at flytte veje og fortove og cykelstier. Måned for måned vil arbejdet med at flytte veje, fortove og cykelstier begynde på flere og flere strækninger.