Abonnementsartikel

Entreprenørmaskiner med nummerplader skal hvert år synes ved både Færdselsstyrelsen og Arbejdstilsynet, men nu er der en forsimpling på vej.

To forskellige myndigheder stiller lige nu krav om årseftersyner af entreprenørmaskiner med nummerplader. Det drejer sig om både Færdselsstyrelsen og Arbejdstilsynet.

Det betyder at indregistrerede maskiner skal til to syn om året, men det bliver der nu lavet om på, skriver Dansk Byggeri i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Enkelt syn

Fra 2018 vil det ifølge Dansk Byggeri kun være nødvendigt med et syn om året, og det bliver efter Arbejdstilsynets regler. Det betyder, at man ikke skal i synshal med sine maskiner fra januar 2018.

- Det er meget positivt, at myndighederne har ændret reglerne, så der nu kun er krav om ét årligt eftersyn. Det vil gøre det nemmere for entreprenører og maskinudlejere. Men det er vigtigt at huske, at der stadig er lovkrav om årseftersyn efter Arbejdstilsynets regler, understreger konsulent for materielsektionen i Dansk Byggeri, Robert Pajor og fortsætter:

- Det er stadig maskinejerens ansvar at sikre, at maskinen til enhver tid er sikker at anvende, og at kravet om et årligt eftersyn overholdes. Det er Arbejdstilsynet, der nu alene er myndighed og kan udstede påbud og bøder for overtrædelser.