Abonnementsartikel

En af landets trafikknudepunkter er Vejlefjordbroen, så når vejarbejderne rykker ind, handler det om at få udført arbejde hurtigt og effektivt.

Gennem 40 år har Vejlefjordbroen transporteret bilister over Vejle Fjord. Broen har fået skiftet asfalt i alt nu tre gange grundet det markante pres, det giver, at cirka 100.000 biler pr. døgn kører med omkring 110 km/t hen over broen.

Den seneste udskiftning er netop blevet færdiggjort og har stået på siden 22. august, noget dagligdagspendlerne formegentlig har bemærket. Hastigheden i perioden har været nedsat til 60 km/t på den 1,7 kilometer lange bro.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er i lighed med tidligere asfaltvirksomheden Peab, der har hovedkontor i Silkeborg, som har stået for udskiftningen af asfalten på broen.

Vejarbejdet bestod af følgende dele:

Først blev den gamle belægning affræset, dernæst blev der foretaget lokale reparationer i den underliggende belægning. Efterfølgende kom den nye belægning på inden nye striber blev påført på vejen. Det to uger lange vejarbejde blev udført om natten fra klokken 20-06 for at give færrest muligt gener for trafikanter.

Peab, som også har stået for trafikreguleringen på broen, kunne allerede onsdag morgen i sidste uge ophæve hastighedsbegrænsningerne til glæde og gavn for morgentrafikken i Østjylland. Det var to dage før planlagt.