Lyt til artiklen:

Entreprenører samlet til leverandørdag

00:00
Hastighed: ???x
03:31

Abonnementsartikel

Mere end 150 entreprenører og interessenter mødte forleden op for at høre om infrastrukturprojekter for milliarder, grønne krav i udbud og CSR.

Frem mod 2035 venter investeringer for mere end 160 milliarder kroner i vej- og jernbaneprojekter, og blandt projekterne er alt fra cykelstier og motorveje til el-ladeparker, ladestandere og støjskærme. Alt i alt står Vejdirektoratet de kommende år med projekter for cirka 64 milliarder kroner.

Det er projekter, som ikke kan blive gennemført med succes uden et godt samarbejde med dygtige leverandører. Og derfor afholdt Vejdirektoratet tirsdag en Leverandørdag - for første gang nogensinde - for at give entreprenører og øvrige leverandører en god indflyvning til de projekter, der venter, og viden om blandt andet de klima- og miljøkrav, som bliver en del af kommende udbud.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vejdirektoratet står over for nogle meget store opgaver i de kommende år, og vi er allerede nået et godt stykke i forhold til at sikre medarbejdere og projektledere til mange projekter. Nu skal vi have rådgivere ombord, og så kommer turen til de øvrige leverandører, som er helt afgørende for, at vi kommer godt i mål. I vores branche skal vi alle sammen gøre vores til, at vi kommer så langt ned som overhovedet muligt, når det gælder belastningen af klimaet. Det har vores fulde fokus, og det er en opgave, som jeg er sikker på, at leverandørerne er klar til at løse sammen med os, siger anlægsdirektør Erik Stoklund Larsen, Vejdirektoratet.

Leverandørdagen bød blandt andet på en gennemgang af de planlagte projekter, som er en del af "Infrastrukturplan 2035", oplæg om BIM (Bygnings Informations Modellering) og CSR, da Vejdirektoratet også de kommende år vil have et stærkt fokus på et godt arbejdsmiljø, sikkerhed og ordentlige løn- og arbejdsvilkår.

Deltagerne på Leverandørdagen talte blandt andet entreprenører, leverandører og interessenter inden for anlægsbranchen. Og der var stor tilfredshed med, at Vejdirektoratet havde inviteret til en dag, hvor der kunne deles viden om de kommende anlægsprojekter.

- Vi er med til Leverandørdagen for at høre mere om kommende projekter, og hvad der er på programmet. Og så er vi her for at høre mere om, hvad Vejdirektoratet gør sig af tanker om klimaet i udbud. Det er vigtigt med bæredygtighed, og vi har behov for at vide, hvordan vi bedre kan komme i betragtning i forhold til vores konkurrenter. Vi vil jo gerne hjælpe Vejdirektoratet med at komme i mål med at begrænse CO2-udledningen med fokus på grønne krav i udbuddene, siger laboratoriechef og ansvarlig for bæredygtighed Lotte Josephsen, Peab Asfalt A/S.

Også projektchef Jens Adamsen fra S&P Reinforcement var glad for muligheden for at komme lidt tættere på de nye anlægsprojekter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er her, fordi det er relevant for os at høre mere om, hvad der er i støbeskeen og få indblik i projekter, vi måske skal interessere os for. Leverandørdagen er en fin idé i forhold til at dele viden om nye projekter, og så er det også en god mulighed for at netværke med andre i branchen, siger han.

Fra branche- og arbejdsgiverforeningen Asfaltindustrien var der også tilfredshed med Leverandørdagen og en bøn om et øget fokus på afmærkning og beskrivelser af beskyttelsesniveau i udbud.

- Vi synes selvfølgelig, det er fint med fokus på arbejdsmiljø. Der bør i den anledning være bedre beskrivelser af beskyttelsesniveauet i udbud i forhold til afmærkning både i forhold til trafikanter, men i høj grad også i forhold til dem, der er på arbejde. Hvis man allerede i udbuddet kan skrive, hvilket beskyttelsesniveau man ønsker, vil det være en stor hjælp, siger miljø- og arbejdsmiljøchef Trine Leth Kølby, Asfaltindustrien.