Lyt til artiklen:

Tre broer under renovering

00:00
Hastighed: ???x
02:56

Abonnementsartikel

Broerne, der skal under renovering den kommende tid, ligger i Sønderborg, nord for Hillerød og mellem Billund og Give.

I første halvdel af august i år begynder renoveringsarbejdet af henholdsvis tre broer i Danmark, som forløbe i varierende længder.

Det oplyser Vejdirektoratet i tre pressemeddelelser.

Broerne er Alssundbroen i Sønderborg, broen på Istedrødvejen ved Hillerød og broen over Omme Å ved Billund.

Nye fuger og slidlag

rich-media-1
Arbejdet på broen varer frem til slutningen af oktober i år. Foto: Vejdirektoratet.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

De nuværende fuger ved broenderne på Alssundbroen, der forbinder Jylland med Als, er de oprindelige fra 1981 og trænger til at blive udskiftet.

Fugerne er en vigtig del af broen, da de sørger for, at brodækket kan bevæge sig ved temperatursvingninger eller andre bevægelser forårsaget af vind og vejr, uden at kørebanen på broen får huller.

Desuden sikrer fugerne også, at der ikke løber vand ned i brodageren, hvilket kan medføre skader på betonkonstruktionen.

Tredje sæson med klimavenlig asfalt

Se også:

Tredje sæson med klimavenlig asfalt

Udover udskiftningen af broens fuger vil der også blive foretaget en udskiftning af asfaltslidlaget, oplyser Vejdirektoratet.

Arbejdet på broen begynder 5. august og varer frem til slutningen af oktober i år. Renoveringen vil desuden forløbe i to etaper med udførelse på én brohalvdel ad gangen.

Undervejs vil det enkelte gange være nødvendigt at spærre broen for trafik i korte perioder. I hele byggeperioden vil tilkørselsramper til Alssundbroen fra Aabenraavej og fra Vestermark være spærret.

Fugtisolering og småreparationer

rich-media-3
Arbejdet på broen kommer til at foregå i tre etaper. Foto: Vejdirektoratet.

Fugtisoleringen på broen, der fører trafikanter på Isterødvejen nord for Hillerød over Teglgården, er ikke længere i stand til at beskytte betonen godt nok mod nedtrængende vand og skal derfor udskiftes.

I samme ombæring vil afvandingsforholdene på broen blive forbedret, hvilket også skal beskytte betonen mod nedtrængende vand. Ligeledes vil der også komme mindre betonreparationer.

Renovering af Sallingsundbroen nærmer sig afslutning

Se også:

Renovering af Sallingsundbroen nærmer sig afslutning

Arbejdet på broen kommer til at foregå i tre etaper med begyndelse 1. august og forventet afslutning i slutningen af september i år.

I første og anden etape gælder det syd- og nordsiden af broen, mens tredje etape vil foregå på midten af bygværket.

Antallet af vognbaner vil i hele arbejdsperioden være reduceret fra to til én i hver kørselsretning. Ligeledes vil hastigheden være nedsat til 50 kilometer i timen i bygværksområdet.

Udskiftning af dilatationsfuger

rich-media-5
Broen over Omme Å har en samlet længde på 295 meter. Foto: Vejdirektoratet.

De gamle dilatationsfuger ved broenderne på broen over Omme Å ved Billund er blevet så slidte, at en udskiftning nu er nødvendig.

Den opgave kaster Vejdirektoratets entreprenør sig over 8. august 2022, hvor arbejdet vil vare frem til begyndelsen af december i år.

Udskiftningen af fugerne vil efter planen blive udført i fire etaper.

I den forbindelse vil der under alle etaper være ét farbart spor med signalregulering og hastighedsbegrænsning på 50 kilometer i timen ved kørsel forbi arbejdsstedet.

Vejdirektoratet beklager på forhånd de gener, som arbejdet på broerne måtte medføre for trafikanterne.