Lyt til artiklen:

Entreprenør-gigant: Meget tilfredsstillende udvikling

00:00
Hastighed: ???x
01:46

Abonnementsartikel

Delårsresultatet fra Aarsleff viser fortsat høj aktivitet med en meget tilfredsstillende indtjening.

Ifølge delårsregnskabet for de første tre kvartaler i det forskudte regnskabsår fra 1. oktober 2022 til 30. juni 2023 har der været masser af aktivitet og god indtjening hos landets største entreprenørkoncern.

Omsætningen steg med godt 18 procent til næsten 15,3 milliarder kroner, og driftsresultatet lander på 732 millioner kroner. I perioden har koncernen haft en ordreindgang på 14,3 milliarder og har en ordrebeholdning på tæt ved 22 milliarder kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Forventningerne til hele regnskabsåret er blevet opjusteret midt i august. Man regner nu med en omsætningsvækst på 10-12 procent svarende til en omsætning på 20-20,4 milliarder kroner mod tidligere 19,5-20 milliarder. Og forventningerne til hele årets driftsresultat er løftet fra 880-940 til nu 1,06-1,11 milliarder kroner.

- Aarsleff-koncernens tredje kvartal har været særdeles godt. Vores omsætning har været høj, og indtjeningen er meget tilfredsstillende og positivt påvirket af flere anlægsprojekter, som afsluttes bedre end forventet. Vi har således fortsat den positive udvikling fra første halvdel af regnskabsåret. Vores kompetencer er efterspurgte særligt inden for havneudvidelser samt energi- og fjernvarmeprojekter, og vi ser også gode muligheder inden for tekniske løsninger og byggerier til medicinalindustrien, siger CEO Jesper Kristian Jacobsen i en kommentar i regnskabsmeddelelsen.