Lyt til artiklen:

Aarsleff forbedrer resultatet med 275 millioner kroner

00:00
Hastighed: ???x
03:18

Abonnementsartikel

Entreprenørkoncernen Aarsleff kan præsentere et særdeles positivt regnskab, hvor man forbedrer resultatet med 53 procent.

Bestyrelsen for Per Aarsleff Holding A/S har i dag behandlet og godkendt selskabets reviderede årsrapport for 2022/23.

Den viser en markant fremgang på både omsætning og resultat hos entreprenørkoncernen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Omsætningen steg således med 11,7 procent fra 18,1 milliarder kroner til 20, 2 milliarder kroner.

Årets resultat efter skat viser et plus på 792 millioner kroner, hvilket er en forbedring på 275 millioner kroner svarende til 53 procent fra regnskabsåret 2021/22.

Aarsleff skal bygge unikt Femern-udsigtspunkt

Se også:

Aarsleff skal bygge unikt Femern-udsigtspunkt

- Aarsleff-koncernen har haft et særdeles flot år, og takket være en stærk holdindsats når vi to store milepæle. Vores omsætning runder 20 milliarder kroner, men endnu vigtigere når vi det ambitiøse mål på 5 procent i EBIT. Det er særligt den grønne omstilling, der driver udviklingen, og efterspørgslen på bæredygtige løsninger stiger. Både på kortere og længere sigt forventer vi derfor gode markedsmuligheder for at bringe alle Aarsleffs kompetencer i spil, siger Jesper Kristian Jacobsen, der er administrerende direktør i Aarsleff.

I årsrapporten kan man desuden læse, at Aarsleff hæver egenkapitalen fra 3,85 milliarder kroner til 4,4 milliarder kroner, og at man nu beskæftiger 8764 medarbejdere.

Markedet vender sig mod anlæg

I koncernens årsrapport fremhæves en række projekter heriblandt aflevering af Danmarks højeste boligtårn Aarhus Lighthouse samt støbningen af det første tunnelelement til Femern Forbindelsen og nedslagene er ikke helt tilfældige. De markerer nemlig den omstilling, som Aarsleff oplever på markedet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- På byggerifronten har vi afsluttet de fleste af vores store projekter, herunder Danske Banks nye domicil og udbygningen af Chr. Hansens hovedkontor. Udbuddene er få og primært relateret til medicinalområdet. Dermed er markedsdrejningen over mod anlægsprojekter blevet endnu mere tydelig og helt som ventet. Og det passer rigtig godt med vores kompetencer, siger Jesper Kristian Jacobsen.

131 tons boremaskine til funderingsspecialist

Se også:

131 tons boremaskine til funderingsspecialist

Med et marked, der er præget af flere anlægsopgaver og færre byggeopgaver er forventningerne til det kommende regnskabsår hos Aarsleff positive. I årsrapporten fremgår det, at man forventer en omsætning nogenlunde svarende til den nyligt præsenterede samt et driftsresultat (EBIT) på 900 til 1000 millioner kroner, hvilket er en lille tilbagegang fra de 1078 millioner kroner, man netop har præsenteret.

- Med de forventede markedsmuligheder, som den grønne omstilling bringer på både kortere og længere sigt, vil vi have gode muligheder for at bringe alle Aarsleffs kompetencer i spil. Kunsten bliver fortsat at være gode til at vælge til og vælge fra og finde de opgaver, der passer bedst til os. Lykkes vi med det, kan vi også sigte efter at gentage succesen og atter opnå det ambitiøse mål på 5 procent i EBIT-margin, siger Jesper Kristian Jacobsen..