Abonnementsartikel

Engcon meddeler, at serieproduktionen af EC233 - en tiltrotator til gravemaskiner på op til 33 tons - nu er i fuld gang.

Siden 1990'erne har Engcons EC30 tiltrotator været firmaets fineste tiltrotator, men EC230'erens dage er talte. Op til påske er efterfølgeren, EC233, nemlig blevet annonceret.

Det skriver Engcon i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Alt fra de første prototypetest til serieproduktionen er gået rigtig godt. Vi begynder altid med at spænde vores testprodukter fast i en kraftig hydraulisk rig, hvor vi med kontrolleret kraft virkelig overbelaster dem. Det giver os et godt billede af, om der er konstruktionsfejl, siger Fredrik Jonsson, der er udviklingschef hos Engcon.

Efter at have bestået de indledende øvelser i laboratoriet, er maskinen blevet testet i jordarbejdet under de forhold, som tiltrotatoren skal bruges i til hverdag.

- Selv om vi overbelaster i et laboratoriemiljø, sker der helt andre ting på de forskellige arbejdspladser. Skiftende temperaturer og et uendeligt antal forskellige belastninger, som ikke kan simuleres, siger Fredrik Jonsson i pressemeddelelsen.

Serieleveringen på de nordiske markeder er i fuld gang, og i juni frigives EC233 på de øvrige markeder.